Lakónegyed-felújítás Csíkszeredában: zárul az egyik, kezdődik a másik

Közeleg a csíkszeredai Kalász lakónegyed felújításának befejezése, közben „külső” munkával elkezdődött az Octavian Goga lakónegyed átfogó felújítása. A Nagy István festő sétány lakói ugyanakkor nemsokára megismerhetik a saját lakónegyedük felújításának elképzeléseit.

A Kalász negyedben az utolsó simításokat végzik, ezek legfőbb elemei a Tető utca kopórétegének lefektetése, a hőszigetelés alatt álló tömbházak körüli térrendezés, továbbá az utcai bútorzat szerelése. A munkagépek napokon belül elvonulnak.

A lakónegyed-felújítások újabb helyszíne az Octavian Goga sétány lesz. A szennyvízhálózat felújításával már elkezdődött a tulajdonképpeni kivitelezés, jelenleg a Temesvári sugárúton dolgoznak a gerincvezetékre való csatlakozásnál. Ugyanitt kezdődik az esővízhálózat építése, majd a lakónegyed közepe felé haladva folytatódik a munka.

Idénre a két vizes közműrendszer építését tervezik, és a következő évre ütemezték az útburkolat felújítását, a parkolók és sétányok kialakítását, új játszóterek építését, a közvilágítási hálózat korszerűsítését és a utcai bútorzat szerelését.

A következő nagy falat minden bizonnyal a Nagy István festő sétány teljes felújítása lesz. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szeptember 24-én, csütörtökön 17 órára várja az érintetteket lakossági fórumra a Szakszervezetek Művelődési Házába. Ekkor mutatják be a megvalósíthatósági tanulmányt, és a lakosságnak ekkor nyílik lehetősége közölni az észrevételeket, véleményeket. A fórumon a tervező cég képviselője is jelen lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?