Megkezdődött a rendhagyó tanéve 2,8 millió óvodásnak és iskolásnak

Megközelítőleg 2.800.000 tanuló és óvodás kezdi el hétfőn az új iskolai évet a koronavírus-világjárvány közepette; emiatt egyesek online fognak tanulni, mások hibrid rendszerben vagy tantermi jelenléttel, a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartásával.

Monica Anisie tanügyminiszter közlése szerint 12.423 tanintézmény zöld forgatókönyv, 4915 egység sárga és 263 egység piros forgatókönyv szerint kezdte hétfőn a tanévet. Az oktatás formájára vonatkozó forgatókönyv megállapításához az elmúlt 14 napban jegyzett, ezer lakosra számított új esetek számának összegét vették figyelembe.

  • Az első forgatókönyv (0-1 eset) szerint a tanítás az óvodákban és iskolákban a gyerekek teljes létszámú részvételével zajlik az osztályteremben, a megfelelő járványügyi óvintézkedések betartásával.
  • A második forgatókönyv (1-3 eset) szerint az óvodások, elemi osztályosok, nyolcadikosok és tizenkettedikesek egyszerre és teljes létszámban, a többi diák csoportokra osztva, felváltva vesz részt fizikailag az osztályban zajló tanórákon.
  • A harmadik forgatókönyv (3-50 eset) értelmében minden egyes óvodás és diák online tanításon vesz részt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?