Üzent a tanévkezdés előtt az egészségügyi miniszter: a szabályok betartására szólított fel

A maszkviselés fontosságára hívta fel egyebek mellett a figyelmet Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz intézett, tanévkezdés előtti üzenetében. 

Mint a szaktárca vezetője a Digi24-nek rámutatott, a szeptemberi hónap kihívásokkal teli, és a járvány kezdete óta számára a tanévkezdés a legfontosabb pillanat – jól kell kezelni és be kell tartani a szabályokat, mondta, kitérve a legfontosabb előírásokra.

Az iskola belső tereiben, szünetekben és a zsúfolt iskolaudvaron a maszkviselés „abszolút szükséges”, fogalmazott. Emlékeztetett, amennyiben egy gyermek vagy otthoni családtag valamilyen krónikus betegségben szenved, a családorvos vagy szakorvos javasolhatja, hogy a gyermek otthon maradjon és online oktatásban vegyen részt.

„Hordjunk maszkot, használjunk kézfertőtlenítőt, közlekedjünk a kijelölt útvonalakon, és viseljük órákon is azt a maszkocskát szünetig, és amint kimegyünk a levegőre és kicsit szabadabb a hely, egy kicsit levehetjük a maszkot” – üzente Nelu Tătaru. 

Hozzátette, az iskoláknak lehetőségük van megválasztaniuk a forgatókönyvet, amely szerint megszervezik az oktatást. Tudattta azt is: ha egy osztályban valaki megfertőződik, osztálytársai 14 nap karanténba kerülnek és az osztályt bezárják. Amennyiben pedig egy iskolában 3 különböző osztályban történik megbetegedés, minden tanuló kéthetes karanténba kerül, a tanintézményt 14 napra bezárják és fertőtlenítik.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?