Több mint ötven pedagógus nem járna be az iskolákba Maros megyében

Több mint ötven Maros megyei pedagógus döntött úgy, hogy krónikus betegségükre hivatkozva, egyelőre nem vesznek részt az iskolai oktatásban a szeptember 14-én kezdődő tanévben.

A koronavírus-fertőzéstől tartó oktatók esete arra kényszeríti a tanügyet, hogy újabb forgatókönyveket dolgozzanak ki a hasonló esetekre.

Maros megyében 70 632 diák kezdi meg a tanévet, és 51 olyan pedagógus van, akik bejelentették, hogy meglévő betegségük miatt nem vennének részt a hagyományos oktatásban. Az iskolák különböző megoldásokat keresnek az egyes esetekben, például a marosvásárhelyi Elektromaros Technológiai Líceum érintett tanárának órái nem jelennek meg az órarendben, de az iskolai program után a diákoknak lehetőségük lesz online készülni a tantárgyból – közölte az Agerpres hírügynökséggel Sabin Gavril Păşcan megyei főtanfelügyelő.

A Maros megyei prefektus, Mara Togănel csütörtökön bejelentette, hogy a megyei vészhelyzeti bizottságban jóváhagyták az iskolák által összeállított különböző működési forgatókönyveket.

A megye 134 iskolájában zöld forgatókönyv szerint kezdődik meg a tanév, 32 tanintézmény a sárga, vagyis hibrid oktatási formát választotta, amely szerint az elemisták, valamint a 8-ik és 12-ik osztályosok jelen lesznek az órákon, a többiek pedig egy-kéthetes rotációban járnak majd be.

A mezőmadarasi iskola piros forgatókönyv szerint kezdi az új tanévet: itt minden diák online oktatásban részesül majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?