Ezeket a zöldszámokat lehet tárcsázni a tanévkezdéssel kapcsolatos kérdésekkel

Két zöldszámot létesített az oktatási minisztérium az új tanévvel kapcsolatos információszerzés könnyítése érdekében.

A 0800672031-es zöldszámon az oktatási tevékenység újrakezdéséről és annak körülményeiről kérhetnek tájékoztatást a tanulók, egyetemisták és szülők, míg a 0800672032-es zöldszámon az oktatási intézmények, valamint a helyi hatóságok képviselői érdeklődhetnek a 2020/144-es sürgősségi kormányrendelet alapján lehívható uniós alapokhoz való hozzáférésről – derül ki a szaktárca pénteki közleményéből. 

A minisztérium hangsúlyozza, a sürgősségi rendelet olyan iskolai használatú, internet-hozzáféréssel rendelkező táblagépek és az online oktatást elősegítő egyéb eszközök, valamint egészségügyi védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzését szabályozza, amelyek költségeit uniós alapokból lehet fedezni. 

Mindkét zöldszám hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között hívható. A közlemény ugyanakkor emlékeztet, hogy a szaktárca nemrég indította el az educatiacontinua.edu.ro honlapot, amelyen megtalálható az oktatási minisztérium által az új tanévvel kapcsolatban kiadott valamennyi rendelkezés, szabályzat, útmutató és egyéb dokumentum.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?