A fél országban másodfokú viharriadó van

Viharok és felhőszakadások lesznek kedden Erdélyben és Moldvában - az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) másodfokú (narancs) viharriasztást bocsátott ki 23 megyére, elsőfokú (sárga) riasztást további kilenc megyére.

A másodfokú riasztás értelmében kedden 13 és 23 óra között Erdély és Moldva legnagyobb részén, Olténia egyes területein, valamint hegyvidéken viharokra, megerősödő szélre, amelynek sebessége elérheti a 70-80 km/órát, felhőszakadásra, villámlásokra és jégesőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 30-40, elszigetelten az 50-70 litert négyzetméterenként.

Az érintett megyék a következők: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Hargita, Maros, Fehér, Szeben, Brassó, Kovászna, Bákó, Vaslui, Vrancea, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Hunyad, Olt, Teleorman, Giurgiu, és részben Buzău, Prahova és Gorj.

Az ANM ugyanakkor kedden 10 és 23 óra között érvényes, elsőfokú riasztást adott ki további kilenc megyére, ahol hangsúlyos légköri instabilitásra, felhőszakadásokra, villámlásokra, időnként megerősödő szélre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, elszigetelten az 40-50 litert négyzetméterenként.

Az érintett megyék a következők: Máramaros, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Galac és részben Gorj.

Kapcsolódók

Kimaradt?