Ciolacu: a gyerekek sosem jelentettek prioritást az Orban-kormány számára

A gyerekek sosem jelentettek prioritást az Orban-kormány számára – állította a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Egy hétfői Facebook-bejegyzésben Marcel Ciolacu felrótta a nemzeti liberális párti (PNL) kormánynak, hogy miközben a gyerekpénz emelésére, vagy a táblagépekre és az iskolásoknak szánt védőmaszkok beszerzésére nincsenek alapok, „arra mindig kerül pénz, hogy törvényhozókat toborozzanak egy bizalmatlansági indítvány esetében".

„A PNL-kormány számára nem fontos, hogy biztonságos körülmények között kezdődjön el a tanév. Ezért aztán nem is siettek előállni az oktatási intézményekre vonatkozó szabályokkal. Csak a kormány tartalékalapját töltötték fel költségvetés-kiegészítéskor, és bár az iskolák megnyitásának felelősségét áthárították a helyi önkormányzatokra, ezek költségvetését nem egészítették ki" – fogalmazott.

Copiii NU au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul care nu are bani nici pentru alocații, nici...

Közzétette: Marcel Ciolacu – 2020. augusztus 24., hétfő

 

Ciolacu szerint a liberális kabinet számára „csak a tisztségben maradást célzó titkos tárgyalások fontosak". „De van egy rossz hírem számukra! Nem fog összejönni nekik. Menniük kell majd! Mégpedig azonnal!" – üzente a PSD elnöke.

A PSD a múlt héten bizalmatlansági indítvány nyújtott be a palamentbe, amelyről a párt vezetői szerint még a helyhatósági választások előtt szavazni fognak.

(Nyitókép: Marcel Ciolacu parlamenti képsivelők gyűrűjében)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?