A PSD pénteken vitatja meg a bizalmatlansági indítványról való voksolás időpontját

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) pénteken újra összeül, hogy megvitassa, hogy mikor szavazzanak a párt által benyújtott bizalmatlansági indítványról, és megbeszélje a részleteket az augusztus 22-ére tervezett kongresszussal kapcsolatban - jelentette be pénteken Lucian Romaşcanu, az alakulat szóvivője.

"A kongresszus megszervezésén kívül az ülés fő témája a bizalmatlansági indítványról történő szavazás időpontjának megbeszélése lesz. Mi azt szeretnék, ha a voksra minél hamarabb sor kerülne, mivel jelenleg minden további nap az Orban-kormánnyal veszteséget jelent az ország számára, mind egészségügyileg, mind gazdaságilag" - mondta Romaşcanu a CExN szerdai ülését követően.

Arra a kérdésre, hogy alkotmányos-e az, hogy a rendkívüli ülésszakban benyújtott bizalmatlansági indítványt a rendes parlamenti ülésszakban bocsássák szavazás alá, Romaşcan azt válaszolta, hogy szerintük igen, és úgy tűnik, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is rájött erre, tekintve, hogy "Orban néhány perce jelentette be, hogy egyelőre nem fordulnak az alkotmánybírósághoz".

Nem tudják még, mikor lesz a voks, elviekben úgy van, hogy a plénumban való felolvasás és a voks között el kell telnie legalább három napnak - érvelt Romaşcanu. Ami az indítvány támogatását illeti, a PSD szóvivője rámutatott, hogy abszolút mindenkivel beszéltek, kivéve természetesen a két kormányon levő pártot, a PMP-t és a PNL-t.

Véleménye szerint arra számítanak, hogy még a Mentsétek meg Romániát Szövetség és az RMDSZ is támogatni fogja az indítványt, annyira nagy az elégedetlenség a kormány hatékonyságával szemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?