Viharos lesz az időjárás Erdély nagy részében szerda délutánig

Rossz időre, viharokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzések szerint kedd déltől 18 óráig a fokozott légköri instabilitás miatt a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, valamint helyenként Erdélyben és Moldvában záporokra, felhőszakadásra, villámlásra, megerősödő szélre és jégesőre lehet számítani.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként. A sárga jelzésű riasztás a következő megyékre érvényes: Fehér, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Szilágy, Szatmár, Suceava és Temes.

Ugyanakkor kedden 18 órától szerda 13 óráig másodfokú (narancssárga) viharriasztás lesz érvényben a Bánságban, a Körösök vidékén, Nyugat-Erdélyben és Oltenia nyugati részén. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 30-40, elszórtan az 50-70 litert is négyzetméterenként.

Ugyanebben az időszakban Máramaros, Oltenia, Erdély és Moldva bizonyos részein sárga jelzésű riasztás lesz érvényben a várható záporok, zivatarok, megerősödő szél miatt. Utóbbi két figyelmeztetés Fehér, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Krassó-Szörény, Dolj, Gorj, Hunyad, Hargita, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Olt, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes és Vâlcea megyére vonatkozik.

Kapcsolódók

Kimaradt?