Bemutatta Hargita megyei jelöltjeit az USR-PLUS pártszövetség

Pénteken mutatta be Csíkszeredában az USR-PLUS pártszövetség a szeptember 27-i helyhatósági választáson a megyei tanács elnöki székéért, valamint Hargita megye több településének polgármesteri tisztségéért harcba szálló jelöltjeit. A szövetség a „politikai bűnözők” és a korrupció ellen kíván hangsúlyosan fellépni egy „másfajta politizálás” által.

Magyar-román és roma összefogással képviselné a Hargita megyei közösséget az egy éve megalakult pártszövetség, amely „Ne hagyd magad félrevezetni!” szlogennel „másfajta” politizálást szeretne megvalósítani. „Meg akarjuk szabadítani, meg fogjuk szabadítani a közéletet a politikai bűnözőktől” – szögezte le a pénteki sajtóeseményen Virág Zsolt, a pártszövetség Hargita Megye Tanácsának élére pályázó jelöltje.

„Tudjuk, hogy a korrupció szegénységet, alacsonyabb életszínvonalat, csalást jelent” – emelte ki az elnökjelölt, hozzátette: Csíkszeredában az urbanisztikai problémák megoldása és az idősek helyzete a két legégetőbb feladat, a fiatalok számára pedig „fészekrakó” programot kívánnak indítani, amely során a város tulajdonában lévő területeket közművesítve alakítanának ki építési telkeket fiatal házaspároknak, ahol 3 éven belül házat kellene építeniük.

Az esemény alkalmával bemutatták a szövetség csíkszeredai, maroshévízi, gyergyószentmiklósi és balánbányai polgármester-jelöltjeit. Virág Zsolt kiemelte: a napokban indítják el a választási részvételhez szükséges támogató aláírások gyűjtését, a szövetséget hagyományos és online formában is támogathatják szimpatizánsai. 

Nicolae Toșa, a pártszövetség csíkszeredai polgármester-jelöltje újságírói kérdésre elmondta: a hargitai megyeszékhely legfőbb problémája a tiszta jövőkép hiánya. „Ez az, amiért a fiatalok elmennek, az öregek egyedül maradnak, amiért az időseknek nincs ahol, és akivel lenniük” – emelte ki a polgțrmester-jelölt. Nicolae Toșa rámutatott, hogy a jövő szempontjából egy olyan környezet kialakítása lehet a kulcs, ahol a fiatalok saját vállalkozásokat indíthatnak és ezek a vállalkozások működni tudnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?