Gyermekpénzemelés: a PSD nem enged a duplázásból

 

A PSD egy tapodtat sem hátrál - a gyermekpénz megduplázása nem szeszély, hanem szükségszerűség - szögezte le hétfői Facebook-bejegyzésében Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

A politikus közölte: továbbra is nyomást gyakorolnak a kormányra, hogy léptessék életbe a parlament által megszavazott és Klaus Iohannis államfő által kihirdetett jogszabályt, amely szerint a gyermeknevelési pótlékot 100 százalékkal kell megnövelni.

A pártelnök felelőtleneknek nevezte a kormány tagjait, akik - szerinte – „tankkal gázolnak át az alkotmányon”, és felszólította őket, hogy „ne űzzenek csúfot2 a romániai gyerekekből. Ciolacu fenntartja: igenis van pénz a gyerekpénz megduplázására.

„A PSD egy tapodtat sem hátrál. Továbbra is nyomást gyakorolunk erre a szerencsétlen kormányra, hogy léptesse életbe a parlament által megszavazott és Klaus Iohannis államfő által kihirdetett jogszabályt. A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) és kormányának meg kell értenie, hogy a gyerekpénz megduplázása nem szeszély, hanem szükségszerűség, és hogy nem lehet valamit 20 százalékos emeléssel megduplázni”- írta Marcel Ciolacu.

Inconștienților! Guvernanți fără scrupule, care treceți cu tancul peste lege și Constituție! Cât mai aveți de gând să vă...

Közzétette: Marcel Ciolacu – 2020. augusztus 3., hétfő

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter korábban bejelentette: szeptember 1-től 20 százalékkal növelnék az összeget, majd 2021-ben és 2022-ben január 1-én és július 1-én újabb 20-20 százalékkal emelnék a pótlékot. A gyermekpénz így 2022 július 1-ig kétszereződne meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?