„Sepsiszentgyörgy Székelyföld szíve” – kampányt nyitott Antal Árpád

Az elmúlt 12 évet magába foglaló beszámolót és a következő időszak programját tartalmazó kiadvány bemutatásával indította a támogató aláírásgyűjtési kampányt Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere a város főterén tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta: mindenki, aki aláírásával támogatja polgármester jelöltségét, megkapja a bemutatott könyvnyi kiadványt, hiszen fontosnak tartja, hogy egy településvezetőnek legyen programja, és elszámoljon az elmúlt évekkel.

Antal Árpád bejelentette: részben megújult csapattal vágnak neki a szeptember 27-i önkormányzati választásoknak, hiszen az RMDSZ helyi tanácstag jelölt listáján az első 15 helyen 7 olyan jelölt van, akik 35 évnél fiatalabbak, listájukon van 6 nő és 3 köztiszteletben álló polgár is, akik az elmúlt években Pro Urbe díjat kaptak. „Az idősek tapasztalatát és bölcsességét ötvözik a fiatalok lendületével és kreativitásával”, mondta a sepsiszentgyörgyi elöljáró.Antal Árpád emlékeztetett, hogy a legutóbbi választásokon a „Sepsiszentgyörgy a jövő városa!” jelmondattal indultak, a mostani választásokon pedig „Sepsiszentgyörgy Székelyföld szíve” mottóval indul, mert meggyőződése, hogy az egész régióra hatással lesz és a következő 50 év folyamatait meghatározza, amikor mindazt megvalósítják, amit elterveztek Sepsiszentgyörgyön.

Prioritás a helyi gazdaság megerősítése

A sepsiszentgyörgyi polgármester szerint az elmúlt években az volt az alapelv, hogy egyensúlyt kell teremteni a közösségépítés, intézményépítés és infrastrukturális beruházások között. Ezt az egyensúlyt a következőkben is meg szeretnék őrizni, ám megváltoztak a prioritások, ezért nagyobb hangsúlyt fektetnek a gazdaságra, hiszen nem kizárt, hogy a következő időszakban gazdasági válsággal kell szembenézni. „Van tapasztalatunk, tudjuk mit jelent átvezetni egy közösséget és egy várost a válságon. Hibáinkból tanulva, a sikereinkből megerősödve próbáljuk a közpolitikákat úgy meghatározni, hogy sikeresen vészeljük át a következő éveket”, mondta Antal Árpád.

A sepsiszentgyörgyi polgármester szerint a város nyertese lehet a térségben zajló folyamatoknak, hiszen még kevesen hiszik, de néhány év múlva a közelben lesz repülőtér és autópályák épülnek, mindezzel átalakulnak a sepsiszentgyörgyiek lehetőségei is, ezért fontos, hogy ezekre a lehetőségekre időben felkészüljenek.

„Jelenleg úgy tudjuk, szeptemberben lesznek az önkormányzati választások, bízunk abban, hogy meg is tartják, hiszen fontos lenne, hogy legalább ezen a közigazgatási szinten legyenek legitim vezetők”, mondta Antal Árpád, aki szerint az egészségügyi járvány miatt az idei választási kampány és a választások lebonyolítása is más lesz mint az eddigiek, mindent meg kell tenni, hogy biztonságos körülmények között lebonyolítsák. Véleménye szerint, ha az emberek biztonsága azzal szavatolható, hogy két napos lesz a választás, akkor azt meg kell tenni, ám ehhez törvényt kell módosítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?