Tovább növekedett a koronavírusos esetek száma Hargita megyében

Tovább növekedett a koronavírusos esetek száma Hargita megyében. Az előző napi adatokhoz hasonlóan ismét jelentős növekedésről számolt be a megyei prefektúra szerdán délben kiadott közleménye. Több mint száz személyt ápolnak, vagy tartanak megfigyelés alatt a megye kórházaiban. Két személy elhunyt.

A közlemény szerint 18 új koronavírusos esetet regisztráltak a székelyföldi megyében, ezzel 502-re nőtt a járvány kitörése óta igazolt megbetegedések száma. Az adatok alapján 2 újabb személy vesztette életét a vírussal összefüggésben, ezzel 15-re emelkedett a halálos áldozatok száma. A pozitív esetek közül 376-an meggyógyultak, 104-en pedig a csíkszeredai, a székelyudvarhelyi, a gyergyószentmiklósi, vagy a maroshévízi kórházban állnak kezelés, illetve megfigyelés alatt.

A prefektusi jelentés szerint Hargita megyében 7 személy tartózkodik házi elkülönítésben. Új elemként jelenik meg a prefektusi jelentésben a házi karanténban tartózkodók száma, amely 192 főt érint, míg egy személy kikerült ebből az elkülönítési formából.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?