Versenyvizsga a tanári állásokra: szerdán zaljik az írásbeli

30.113 jelölt iratkozott fel a rendes (címzetes) tanári állásokra meghirdetett szerdai írásbeli versenyvizsgára, 2937-en közülük az idén kerültek ki az egyetemről. A vizsga 122 tantárgyból zajlik, 123 vizsgáztató központban - tájékoztat az oktatási minisztérium.

A vizsga 9-kor kezdődik, a vizsgázók 8 óra 15 perctől foglalhatják el helyeiket, betartva a fizikai távolságtartás szabályait. A dolgozatokat kék színű tintával vagy golyóstollal kell írni, a rajzokat grafitceruzával lehet elkészíteni, segédeszközök, telefonok használata tilos. A dolgozatok megírására szánt idő 4 óra.

Akit csaláson kapnak, kizárnak a vizsgáról. Az első eredményeket augusztus 4-én hozzák nyilvánosságra. A fellebbezéseket augusztus 4-én és 5-én lehet benyújtani, a végleges eredményeket augusztus 11-én teszik közzé.

A vizsgázóknak meg kell írniuk legalább a 7-est, hogy egy rendes tanári állást elfoglalhassanak. A helyettesítő tanári állás elfoglalásához elegendő az 5-ös jegy. A rendes tanári állások szétosztására augusztus 12-e és 14-e között kerül sor. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?