Hét év bujkálás után Romániában elfogott csalót adtak át a magyar rendőrségnek

Elfogott a rendőrség egy román férfit, aki 147 millió forintot csalt ki 2012-ben, majd egy évvel később, házi őrizetének elrendelése után ismeretlen helyre távozott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint az akkor 27 éves férfi és két ismeretlen társa egy internetes oldalról közbeszerzési eljárások, illetve a kiírt tenderek nyertesei közül választott ki cégeket, amelyek nevéhez megtévesztésig hasonló néven új cégeket alapított Angliában. Ezután a csalók arról tájékoztatták a sértetteket, hogy a velük kapcsolatban álló különböző vállalkozások bankszámlaszámai megváltoztak – ezt e-mailben is elküldték –, és arra kérték őket, hogy a továbbiakban a megváltozott bankszámlaszámra utalják a pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a román férfit elfogták, őrizetbe vették, és 7 rendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, 3 rendbeli különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlete, valamint 1 rendbeli különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A bíróság 2013 májusában elrendelte a férfi házi őrizetét, ő viszont kijelölt tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A csalót hét év után, júliusban Romániában fogták el. A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a mostanra 35 éves férfit csütörtök délelőtt Magyarországra hozták, és Ártándon átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozóinak. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. Két társát a rendőrök továbbra is keresik – olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?