További oktatási intézmények újulnak meg Csíkszeredában

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szerdán aláírta a Cimbora Napközi Otthon felújítását és a Kós Károly Szakközépiskola tanműhelyének építését szolgáló kivitelezési szerződést. A két beruházás újabb 10 millió lejes fejlesztést jelent – közölte a városháza sajtószolgálata.

A megyeszékhely polgármesteri hivatala 16 tanintézményi épület felújítását, építését célozta meg hathatós európai uniós támogatásokból, ezek sorában két újabb épület esetében írták alá szerdán a kivitelezési szerződést – áll a polgármesteri hivatal közleményében.

Mint írták: a Cimbora Napközi Otthon felújítását a helyi Tectum Company Rt. végezheti el, a szerződés értéke 5,14 millió lej, időtartama pedig 6 hónap. Az Európai Unió 1,86 millió lejjel, a román állam 284,6 ezer lejjel támogatja a beruházást, a 3 millió lejes különbözetet a város a saját költségvetéséből biztosítja. A Regionális Operatív Program 3.1B tengelyéből finanszírozott középület-felújításokhoz hasonlóan, a munkálat ez esetben is magában foglalja az alagsor, a falak és a tetőzet szigetelését, a villany-, a víz, a szennyvíz- és a fűtéshálózat, valamint az összes helyiség felújítását. A tetőre fotovoltaikus napelem-rendszert is telepítenek – részletezték a beruházással kapcsolatosan.

A Kós Károly Szakközépiskola tanműhelye korábban elkezdett, de befejezetlen építkezés. A majdani csarnokban olyan tanműhelyek kapnak helyet, amelyek az építőipar ágazatai iránt érdeklődő diákokat segítenék hozzá a szakmai tudáshoz. Az építést a bukaresti Niliten Construcții Kft. fejezheti be, a szerződés értéke 4,59 millió lej, ebből 1,46 millió lejt az Európai Unió fedez, 219,7 ezer lejt az állam, a fennmaradó 2,95 millió pedig a város saját költségvetését terheli. A kivitelezés időtartama 12 hónap.

(Borítófotó: wikimedia.org)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?