banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Meghosszabbított veszélyhelyzet: az egészségügyi óvintézkedések betartására kéri a kormány a lakosságot

A koronavírus-esetek és az elhalálozások számának növekedése miatt harminc nappal meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzetet – jelentette be a szerdai kormányülés végén Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes. 

„Elfogadtuk a veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbításáról szóló határozatot. Erre azért van szükség, mert az új esetek, illetve az elhalálozások száma nő. Nem hozunk új korlátozó intézkedéseket, de nem is lazíthatunk tovább a még érvényben levő korlátozásokon, ahogyan azt szerettük volna” – nyomatékosította Turcan a Victoria-palotában.

A miniszterelnök-helyettes az egészségügyi óvintézkedések betartására kérte a lakosságot, rámutatva, hogy ugyanazok az emberek, akik tagadják a vírus jelenlétét, a kormányt teszik felelőssé a fertőzöttek számának növekedése miatt.

Az alkotmánybíróság döntése értelmében a vészhelyzet meghosszabbításához nem szükséges a parlament jóváhagyása. Az Orban-kabinet legutóbb június 17-én döntött a veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbításáról, ami jogi alapot teremt bizonyos korlátozások megtartására, ám akkor szabályenyhítéseket is bejelentettek: a templomok belsejében is engedélyezték az istentiszteleteket, kinyithattak a nagy bevásárlóközpontok, a kültéri medencék, óvodák és bölcsődék.

(Címlapfotó forrása: gov.ro)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?