Koronavírus: narancsszínű régióba sorolta Romániát Belgium

A narancsszínű régióba sorolta Romániát Belgium, ami a bukaresti külügyminisztérium hétfő esti közleménye szerint azt jelenti, hogy „kiemelt figyelemmel” kísérik a beutazókat, akik ellen korlátozó intézkedéseket rendelhetnek el a hatóságok.

A már érvényben lévő döntés három csoportra osztja az államokat: zöld (innen minden megszorítás nélkül lehet beutazni), narancssárga (a hatóságok különleges intézkedéseket rendelhetnek el, egyelőre kiemelt figyelemmel kísérik a beutazókat), és piros színű kategóriára (az innen beutazók esetében kötelező a koronavírus-teszt elvégzése és a karantén). Románia a narancssárga színű csoportba került.

A külügyminisztérium ugyanakkor azt javasolja azoknak a román állampolgároknak, akik Belgiumba kívánnak utazni, hogy tanulmányozzák a belga hatóságok által a https://diplomatie.belgium.be/en honlapon közzétett információkat.

A tárca emlékeztetett, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a brüsszeli román nagykövetség telefonszámain: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 345 0040 és +32 (0) 2 344 1658. Ezenkívül a nehéz helyzetbe került román állampolgárok támogatást kérhetnek a diplomáciai képviselet segélyhívó számán, a +32 (0) 2 344 0854-en. A külügyminisztérium ajánlja továbbá a www.mae.ro/node/51902, bruxelles.mae.ro/ és www.mae.ro/ weboldalak konzultálását.

Kapcsolódók

Kimaradt?