Az igazságügyi miniszter bízik benne, hogy Románia egy bűnözők nélküli ország lesz

A hazai és a nemzetközi bűnüldöző és igazságszolgáltatási szervek együttműködése eredményeképpen Románia egy alvilági alakok nélküli és embercsempészet-mentes ország lesz – adott hangot meggyőződésének Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter.

A tárcavezető csütörtök este a Realitatea Plus tévéműsorában fejtette ki, hogy a néhány hónappal ezelőtt megkezdett, a bűnszervezetek felgöngyölítésére irányuló akciók határozottan folytatódni fognak. „Tudom, hogy utópisztikusan hangzik, de hiszem, hogy egy adott pillanatban Románia megszabadul az alvilági alakoktól, az embercsempészektől és gyerekkereskedőktől, nem lesznek szexuális visszaélések és hasonló szörnyűségek” – nyilatkozta.

Predoiu úgy fogalmazott, hogy a közigazgatási és igazságügyi minisztérium az Európai Unió intézményeivel és az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségével közösen mindent megtesz a hatékony bűnüldözés érdekében. „Buldózerrel töröljük el a föld színéről a jelenséget” – jelentett ki határozottan, azzal indokolva az elszántságot, hogy „elfogadhatatlan, hogy a 21. században, annyi évvel az EU-csatlakozás és egy bizonyos civilizációk szint elérése után toleráljunk bizonyos egyéneket, akiknek nincs jobb dolguk az életek és sorsok tönkretételénél”.

A miniszter szerint ehhez minden eszköz a hatóságok rendelkezésére áll, csak az kell, hogy alkalmazzák azokat a hazai és nemzetközi normákat, eljárásokat, amelyeket erre dolgoztak ki, „de amelyek gyakorlatba ültetését közel egy évvel ezelőtt is csak halogatták”.

(Nyitókép forrása: Cătălin Predoiu Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?