Nem hitt a koronavírusban, hét embert megfertőzött egy asszisztensnő

Nem hitt a koronavírus létezésében, nem viselt védőfelszerelést, és hét személyt – kollégáit és betegeket is – megfertőzött a temesvári CFR-kórház egyik asszisztensnője. Fegyelmi eljárás indult ellene, de bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatják.

A temesvári kórház szerdán közölte: az asszisztensnőről július elsején derült ki, hogy fertőzött. Az eset nyomán 86 személyt teszteltek, az egészségügyi intézmény személyzetét és a betegeket is. További három asszisztensnő és négy beteg tesztje lett pozitív.

A kórház a „nulladik fertőzött” asszisztensnőt teszi felelőssé a történtekért, aki munkáját védőfelszerelés nélkül végezte, és nem tartotta be a szabályokat, pedig rendszeres kiképzésben részesült. Az intézmény vezetősége fegyelmi eljárást indított ellene, és Stela Iurciuc menedzser szerint bűnvádi panasz is születhet ebben az ügyben a járvány elleni védekezés meghiúsításáért.

Az asszisztensnőt a temesvári járványkórházba utalták be, de mivel tünetmentes volt, és nincs jogalap a benntartására, kérésére hazaengedték. A kórház osztályvezető főorvosa, Dr. Virgil Musta egy helyi portálnak elmondta: a nő nem hitt a koronavírus létezésében, ezért nem volt hajlandó a betegei kezelése közben sem maszkot hordani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?