Ezt üzeni Raed Arafat azoknak, akik átverésnek tartják a koronavírust

Nézzenek a COVID-19 elleni küzdelem frontvonalában elhunyt egészségügyi alkalmazottak hozzátartozói szemébe – erre kéri Raed Arafat a koronavírus létezésében kételkedő, a járvány elleni hatósági intézkedéseket megkérdőjelező személyeket.

A belügyi államtitkár annak kapcsán szólalt meg a Facebook-oldalán, hogy hétfőn meghalt a bukaresti Matei Balș Járványtani Intézetben egy 51 éves mentőorvos, aki május 20-án fertőződött meg a koronavírussal.

„Az Olt Megyei Mentőszolgálat munkatársai ma elbúcsúztak egy kollégájuktól, akinek a szervezete feladta a közdelmet COVID-19-betegséggel. Szintén ma az Olt Megyei Rendőrség rendőrei elbúcsúztak egy kollégájuktól, akit megfertőzött a koronavírus. Nemrégiben egy konstancai tűzoltótól és két suceavai mentőstől kellett búcsúznunk, akik küldetésük teljesítése közben betegedtek meg” – írta a SMURD alapítója.

Arafat megjegyezte: az elmúlt napokban megdöbbenve tapasztalta, hogy olyan személyek vonják kétségbe a közösségi oldalakon és a sajtóban a koronavírus létezését és a járvány elleni hatósági intézkedéseket, akiknek semmi közük az orvostudományhoz, gőzük sincs a világjárványról és a döntéshozók felelősségéről.

„A kételkedőket, elsősorban a koronavírust átverésnek tartó elméletek híveit arra kérem, hogy nézzenek a küldetésük teljesítése közben elhunyt személyek családtagjainak szemébe, és mondják azt nekik, hogy hozzátartozójuk egy >>átverés<< áldozata lett” – írta Raed Arafat.

Hétfőn hasonló tartalmú üzenetet fogalmazott meg az összeesküvés-elméletek híveinek Virgil Musta virológus, a temesvári járványkórház osztályvezető főorvosa is.

Kapcsolódók

Kimaradt?