Tengerparton hóráztak a turisták, „lefejezték” a konstancai rendőrséget

Állásával fizetett a Konstanca megyei rendőrfőkapitány és helyettese azért a spontán hórázásért, amelyet a legfelkapottabb román tengerparti üdülőtelepen, Mamaián ejtettek meg még június 20-án az ott nyaraló turisták.

 

Mint a fenti felvételen is látszik, a táncolók közül senki sem visel maszkot, a kötelező távolságtartás betartásáról pedig természetesen nem is lehet beszélni. 

Miután a képsorok a közösségi médián keresztül bekerültek a főbb hírtelevíziók híradásaiba is, Marcel Vela belügyminiszter elrendelte az ügy kivizsgálását, Konstancára küldte a tárca ellenőrző testületét, amely megállapította, hogy a spontán tánc csak pár percig tartott, az emberek már szét is széledtek mire a rendfenntartók a helyszínre értek.

A jelentés következményeként Marcel Vela menesztette állásából a Konstanca megyei rendőrfőkapitányt és helyettesét. A tárcavezető ugyanakkor elrendelte a tengerparton szolgálatot teljesítő rendőrök számának növelését.

Mint írtuk, az utóbbi hetekben folyamatosan emelkedik a koronavírusos fertőzések száma, csütörtökön 450 új fertőzésről és 20 halálesetről számolt be a a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?