Egy hét múlva nyílik a sepsiszentgyörgyi élményfürdő

Bár a járványügyi óvintézkedések miatt eleve veszteséggel számolnak, hamarosan megnyitják a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonában lévő élményfürdőt. Bodor Lóránd, az önkormányzat szabadidős és sport létesítményeit kezelő Sepsi Rekreatív cég vezetője közölte:  július 9-re tervezik a strand megnyitását.

Jelenleg az előkészületek zajlanak, hogy a járványügyi szabályoknak megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani. Ezek egyike a megfelelő távolságtartás a strand vendégei között, így a működtető az elmúlt évekhez képest felére csökkenti az egy időben eladható jegyek számát. Emellett naponta két turnusban fogad majd vendégeket a sepsiszentgyörgyi strand, így reggel 8 és 13 óra között lesz lehetőség lubickolásra és napozásra, majd mindenkinek el kell hagynia a létesítmény területét. Egy órás fertőtlenítést követően 14 és 19 óra között ismét lehet majd strandolni.

A Sepsi Rekreatív vezetője szerint anyagilag megterhelő lesz az idei strandszezon, mivel a belépések száma felére csökken. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába lévő strandot néhány éve korszerűsítették és élményfürdővé alakították. Az úszók számára megtartották a nagymedencét, kialakítottak több kismedencét, lubickolót és csúszdákat építettek. A modernizálás után nem csak a sepsiszentgyörgyiek, hanem a térség lakói számára is vonzó lett a létesítmény, gyakran a szomszédos megyékből is érkeztek strandolni vágyók.

Bodor Lóránd szerint a sepsiszentgyörgyi élményfürdő eddig nyereséggel működött, de ez annak volt köszönhető, hogy hétvégenként, szép időben, naponta akár 2000-2400 vendéget is fogadtak. Idén a távolságtartási szabályok miatt ez felére csökken. Emellett többletkiadást jelent a rendszeres fertőtlenítés is és a klór ára is a tavalyi duplájába kerül. A belépőjegyek árát a Sepsi Rekreatív idén nem szeretné növelni, ám az erről szóló döntést a tulajdonos sepsiszentgyörgyi önkormányzat hozza meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?