Székelyudvarhely: már lehet pancsolni a városi strandon

Kedvezett az időjárás az udvarhelyi strandnyitásnak. Bár a járványügyi szabályok némileg bonyolítják a pancsoláshoz való hozzáférést, az első napon, szerdán, a déli órákban már mintegy félszázan éltek a lehetőséggel, hogy megmártózzanak az udvarhelyi városi strand valamelyik medencéjében.

A medencéket már múlt hét végére feltöltötték, elvégezték a szükséges javításokat, és a zöldövezetet is előkészítették a július elsejei nyitásra. Az idő is kedvezett, így szerdán délben mintegy félszázan az udvarhelyi városi strandot választották kikapcsolódási helyszínnek, ahol 22-23 C fokos medencevíz várta a fürdőzőket. Igaz a járványügyi helyzet miatti, olykor megmosolyogtató szabályok kissé bonyolítják ezt a fajta felhőtlen időtöltést. Például kötelező a maszk, ezt az úszóknak a medencébe való bemenetel pillanatáig viselniük kell.

Létezik kötelező légzéshigiénia: köhögés és tüsszentés a könyökhajlatba vagy az egyszer használatos papírzsebkendőbe, amelyet azonnal a kukába kell dobni. Továbbá a medencében tilos orrot fújni vagy köpködni, a vízben minden úszónak legalább 12 négyzetméteres saját felülettel kell rendelkeznie, és az érvényben lévő szabályok értelmében a strand területén egyidőben legfeljebb 294 személy tartózkodhat, a maximális létszám elérésekor a belépést felfüggesztik. A korábban érkezett fürdőzők távozásával ezt a korlátozást természetesen feloldják.

Olcsóbban lehet csobbanni

A jó hír, hogy a múlt év végén elfogadott városi tanácshatározat értelmében a tavalyi évhez képes csökkentek az árak. Öt éves kor alatt a belépés ingyenes. Az egész napos jegy ára (reggel 8 és délután 7 óra között) gyerekeknek és nyugdíjasoknak 5 lej, felnőtteknek 10 lej, a délutáni jegy ára pedig (16 és 19 óra között) gyerekeknek és nyugdíjasoknak 5, felnőtteknek 8 lej. Lehetőség van esti fürdőzésre is (este 7 és 9 óra között), erre az időszakra a gyerekek és nyugdíjasok 3, a felnőttek pedig 5 lejt kell fizessenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?