Nem kötelező a napozóágyak használata a strandokon

A kormány által csütörtök este elfogadott módosítás értelmében nyugágy nélkül is engedélyezett lesz a tengerparti napozás – jelentette be Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője a kormányülést követően.

A módosítással a kormány 2020/394-es határozatán változtattak „azok érdekében, akik egyszerűen szólva, nyugágyak nélkül szeretnének a tengerparton napozni” – fogalmazott Dancă. Hozzátette: nekik is ugyanúgy be kell majd tartani a fizikai távolságtartás szabályait, mint azoknak, akik nyugágyakat használnak.

A koronavírus-járvány terjedése ellen hozott megszorító intézkedések fokozatos feloldásaként a kormány június elsejétől engedélyezte a szabadtéri strandok megnyitását, de utólag ezt úgy módosították, hogy a medencehasználatot továbbra is tiltották, gyakorlatilag csak a vízparti napozást és a nyugágyak használatát tették lehetővé; az intézkedés nem pontosította azt, hogy aki fürdőlepedővel érkezik a strandra/tengerpartra, az napfürdőzhet-e, ezért kellett módosítnai a határozaton.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?