Tóparton és tengerparton is lehetséges lesz a strandolás hétfőtől

Hétfőtől a strandmedencék használata továbbra sem lesz engedélyezett, de a tengerpart mellett a tópartokon is lehetséges lesz a strandolás – derül ki Ludovic Orban péntek esti pontosításaiból.

A miniszterelnök elmondta, a kormány kiegészíti a fürdőhelyek üzemeltetési szabályairól szóló határozatot, hogy egyértelművé tegye, azokat sem zárják ki, akik nem a napozóágyakat használnák, ezért fürdőlepedővel vagy törölközővel érkeznek - szögezte le pénteken.

Kérdésre válaszolva Ludovic Orban rámutatott, a hétfőtől hatályba lépő határozatban valóban van egy olyan kikötés, miszerint a napozóágyakkal ellátott fürdőhelyeken csak ezek használatával engedélyezett a strandolás, és a napozóágyakat egymástól két méterre kell elhelyezni, ez azonban nem jelenti azt, "hogy egy fürdőhely erre kijelölt részére nem mehetnek be azok, akik törölközővel, fürdőlepedővel érkeznek" a vízpartokra.

"A határozatban visszatérünk erre, és pontosítani fogjuk, hogy azokon a részeken, ahol nincsenek napozóágyak, fürdőlepedővel, törölközővel is engedélyezett a strandhasználat" - magyarázta a kormányfő. Hozzátette, a fenti szabályok nem csak a tengerpartra, hanem a tópartokra is érvényesek.

Kapcsolódók

Kimaradt?