Ciolacu: nem az emberek, hanem a kormány a hibás járványhelyzet fokozódásáért

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke szerint a nemzeti liberális párti (PNL-) kormány kudarcát igazolja, hogy elhalasztják a július elsejére várt lazítások bevezetését.

A PSD vezetője – aki egyben a képviselőház elnöke is – Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a kabinet Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel az élen az egyszerű embereket hibáztatja a koronavírus-járvány terjedéséért, mondván, hogy nem tartják tiszteletben a szabályokat, például a fizikai távolságtartást.

„Megfeledkeznek azonban a PNL vezetőinek botrányos viselkedéséről: Orban a kormány épületében ivott és cigarettázott, más közjogi méltóságokkal, és a maszkot mai napig sem tudja szabályszerűen használni. Robu helikopterrel hozott labdával választási vásárt rendezett a stadionban, távolságtartás és maszkok nélkül, Chirica polgármester és Alexe miniszter sátoros ünnepek százaival kezdte választási kampányát, még arra az elnöki kijelentésre is fittyet hányva, hogy vagy óvatos vagy, vagy ostoba'' – olvasható Ciolacu Facebook-bejegyzésében.

Amânarea relaxării din 1 iulie este un eșec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certați românii, ați fost...

Közzétette: Marcel Ciolacu – 2020. június 30., kedd

A PSD vezetője szerint a lazítás újabb szakaszának elhalasztásáért nem a közemberek, hanem a liberális párt vezetői a hibásak.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter hétfő este közölte, hogy a járványügyi szakemberekből álló műszaki-tudományos csoport az új megbetegedések számának növekedése miatt az eredetileg július elsejére tervezett újabb lazító intézkedések bevezetésének halasztásáról döntött.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?