Bekísérték a DNA-hoz Liviu Dragneát a Tel Drum-ügyben

Bekísérték pénteken az Országos Korrupcióellenes Ügyészségra (DNA) Liviu Dragneát, hogy tudomására hozzák vádlotti minőségét a Tel Drum-ügyben.

Dragnea a rahovai börtönben tölti 3 év 6 hónapos büntetését, amelyet a fiktív alkalmazások ügyében róttak ki rá. Dragnea úgy véli, hogy azért került a vádlottak padjára a Tel Drum ügyben, mert "Európai Uniós pénzalapokból megcsinált két utat". Dragnea "érdekesnek találja", hogy három év csend után, éppen a választási kampány elején kerül napirendre ez az ügy.

A DNA 2017. november 13-án jelentette be, hogy nyomozást indítottak Dragnea ellen bűnözői csoport alakítása, hivatali visszaélés és pénzeszközökkel kapcsolatos csalás gyanújával, amelyeket Dragnea megyei tanácselnök korában követett volna el.

A DNA akkor azt mondta, hogy a kivizsgálást az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által 2016. szeptember 30-án küldött értesítés alapján kezdték el, amely több bűncselekmény elkövetésének gyanújáról szól, beleértve, hogy hamis dokumentumok alapján hívtak le európai alapokat megyei utak rehabilitációjára. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?