Érettségi, 2. nap: egyetlen tanulót sem zártak ki hőemelkedés miatt

6 399-en vettek részt az érettségi anyanyelvből és irodalomból tartott írásbeli vizsgáján – tájékoztat az oktatási minisztérium keddi közleménye.

E szerint a beiratkozottak közül 79-en nem jelentek meg a próbán, ugyanakkor egyetlen tanulónál sem mértek 37,3 Celsius-foknál magasabb testhőmérsékletet. Csalási kísérlet miatt egyetlen tanulót zártak ki a vizsgáról, az eset Bihar megyében történt.

 

Kedden magyar, német, horvát, olasz, szlovák, szerb, ukrán, valamint török nyelv és irodalomból vizsgáztak a diákok. A tételeket és a megoldási rácsokat 15 órakor közzétették a subiecte.edu.ro honlapon. A reál szakosok magyar tételének javítási útmutatóját innen, a humánosokét innen letölthetik. 

Szerdán a szaknak megfelelő kötelező, csütörtökön pedig a választott tantárgyból tartják az írásbelit. Az eredményeket június 30-án 12 óráig teszik közzé a vizsgaközpontokban és a bacalaureat.edu.ro honlapon. A jegyeket a nevek feltüntetése nélkül ismertetik. 

Az óvásokat ugyanaznap 16 és 19 óra között, illetve másnap, július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani, elektronikus úton is. Az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én hozzák nyilvánosságra. A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

Kapcsolódók

Kimaradt?