Románia 23 megyéjében okozott károkat az időjárás

Huszonhárom megye 53 településén vált szükségessé az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépése az erős szél, felhőszakadások, jégeső, áradások okozta károk elhárítása érdekében.

Az országos katasztrófavédelem (IGSU) tájékoztatása szerint kedden és a szerdára virradó éjszaka 34 lakásból, 80 udvarból és 41 pincéből/alagsorból kellett kiszivattyúzni a vizet. Ugyanakkor a viharos szélben négy fa az úttestre, járművekre dőlt, ezeket is a katonai tűzoltók takarították el.

A rossz idő Kolozs megyét érintette a leginkább, ahol nyolc településen kérték az IGSU munkatársainak közbelépését. Ugyanakkor az 1R jelzésű országút Kiskalota (Călăţele) és Bánffytelep (Dealul Negru) közötti szakaszán lezárták a forgalmat, az esőzések miatt ugyanis egy szakaszon beszakadt az úttest.Károkat okozott a rossz idő Argeş, Gorj, Ialomiţa és Teleorman megyében is, ahol 70 gazdaságot árasztott el a víz.

Az időjárási viszonyok miatt részlegesen szünetelt a forgalom az 15-os országúton (Maros megye), valamint a 108C jelzésű megyei úton (Kolozs megye) és a 242H jelzésű megyei úton (Galac megye). Két országútszakaszon – 57 B, Krassó-Szörény megye és 1R, Kolozs megye –, valamint egy megyei úton – 108F, Szilágy megye – továbbra sem lehet közlekedni.

Kapcsolódók

Kimaradt?