Eldőlt, mely óvodák és bölcsődék nyithatnak meg június 15-étől

Mind a magán-, mind az állami óvodák, bölcsődék, after schoolok megnyithatnak június 15-étől a közegészségügyi előírások és a fizikai távolságtartás szabályának betartásával – közölte pénteken Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Mint ismert, Klaus Iohannis e heti nyilatkozata szerint a nyári újranyitás az óvodák, bölcsődék esetében csak a magánintézményeket érintette volna. Ludovic Orban miniszterelnök csütörtök esti nyilatkozatában „nyári óvodákat” emlegetett, anélkül, hogy leszögezze, az állami vagy magánóvodák nyithatnak meg. 

A miniszterelnöki kancellária vezetője pénteken pontosította: a szabályozás nem tesz különbséget a két típusú intézmény között, mind a magán-, mind az állami óvodák, bölcsődék, after school-ok megnyithatnak június 15-étől. Azonban felhívta a figyelmet, hogy előbbiekről az adott intézmény vezetősége dönt, utóbbiakról pedig a helyi hatóságok, írja az edupedu.ro tanügyi portál. 

Dancă hozzátette, a kormány azt javasolja, hogy az óvodák, bölcsődék és after school-ok a közegészségügyi és higiéniai előírások, valamint a fizikai távolságtartás szabályának betartásával nyissanak újra, hogy a gyermekek számára minél biztonságosabb környezetet teremtsenek, és visszaszorítsák a koronavírus-fertőzés terjedésének veszélyét.  

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?