Hogyan változott az erdélyi magyarok körében a járvány megítélése? Újabb online felmérés készül

Miként alakult a járványhelyzet megítélése? Melyek a legfontosabb társadalmi és gazdasági problémák? Milyen a román-magyar viszony jelenleg? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kolozsvári SoDiSo Research közvélemény-kutató cég legújabb online kérdőíves felmérése. 

Mint közleményükben írják, a kutatás az internetet használó, felnőtt korú erdélyi magyarokra terjed ki. A kérdőív a jelenlegi közhangulatot, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos véleményeket és néhány aktuális közéleti, politikai kérdést vizsgál. A kérdőívet itt lehet kitölteni.

A felmérést a kolozsvári SoDiSo Research közvélemény-kutató cég készíti. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy töltsék ki a kérdőívet, illetve lehetőségeik szerint kapcsolódjanak be a felmérés népszerűsítésébe, amennyiben fontosnak, hasznosnak vélik azt. A nagyszámú válaszadás járulhat hozzá a vizsgálat eredményességéhez. A felmérés eredményei részben nyilvánosak lesznek.

A válaszadásra június második és harmadik hetében van lehetőség, a kérdőív kitöltése 10-12 percet vesz igénybe. A válaszadás önkéntes és névtelen, az eredményeket statisztikai módszerekkel dolgozzák fel.

A SoDiSo Research közvélemény-kutató cég az Erdélystattal közösen áprilisban is felmérte az erdélyi magyarok járvánnyal szembeni vélekedését, az eredményekről itt írtunk bővebben

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?