Kolozs megyében talált állást a Bukarestben rekedt több tucat Srí Lanka-i vendégmunkás

Egy Kolozs megyei cégnél fog elhelyezkedni mind a 36 Srí Lanka-i vendégmunkás, akiket a bukaresti nemzetközi repülőtéren hagyott sorsukra a Botoșani megyei prefektusi hivatal.

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter szerint 6 munkaadótól érkezett ajánlat, de a Kolozs megyei lehetőség volt az egyedüli cég, ahová mindannyiukat tudták alkalmazni, így a Srí Lanka-iak emellett döntöttek. 

Reméli, hogy szerdán meg is érkeznek az új munkahelyükre, a kapcsolatot felvették, mondta kedden a tárcavezető, amelyről a digi24.ro számolt be. Hozzátette, gyártással és csomagolással kapcsolatos munkát kaptak, további részleteket nem árulhatott el. 

Előzmények

A Srí Lanka-i vendégmunkásokat egy Botoșani megyei készruhagyár hozta csaknem egy évvel ezelőtt Romániába. Egy hónappal ezelőtt egyiküknél kimutatták a koronavírus-fertőzést, a többiek pedig hatósági karanténba kerültek. 

A román média beszámolója szerint munkáltatójuk felbontotta a szerződésüket, majd vasárnap, amikor fertőzött társukat gyógyultan kiengedték a kórházból, a prefektusi hivatal valamennyiüket buszra ültette és a bukaresti repülőtérre küldte, hogy menjenek haza. 

Csakhogy a járvány miatt nem közlekednek sem menetrendszerű, sem charterjáratok Bukarest és Colombo között, a vendégmunkások pedig azt állították, hogy pénzük se lenne megvásárolni a repülőjegyet. Violeta Alexandru munkaügyi miniszter lépett közbe, hogy megoldást találjanak a számukra. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?