A szászsebesi kórház hat alkalmazottja koronavírusos, megbírságolták az intémzényt

Több mint 50 ezer lejre bírságolt a Fehér megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), miután hat egészségügyi alkalmazottról bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzöttek. Az Alba 24 portál szerint a szászsebesi kórházról van szó.

A hatóságok egy jogi személynek szóló 30 ezer lejes, két természetes személynek szóló 10 ezer lejes és egy természetes személynek szóló 2400 lejes bírságot róttak ki.

Emellett 48 órára bezárták a belügyi-kardiológiai osztályt fertőtlenítés és rovarirtás céljából, és folytatják a kórház alkalmazottainak és pácienseinek tesztelését koronavírusra.

A DSP szombaton szállt ki ellenőrzésre a kórházba, miután a hat alkalmazott tesztje pozitív lett. Megállapították, hogy a kórházban nem tartották be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírásokat, nem használták megfelelően az alkalmazottak beöltözését és fertőtlenítését szolgáló helyiségeket, nem gyűjtötték és tárolták előírásszerűen az egészségügyi hulladékot, és az általános tisztasági és fertőtlenítési szabályoknak sem felelt meg az intézmény.

Kapcsolódók

Kimaradt?