Valóságos arzenált találtak a rendőrök egy homoródszentmártoni férfi lakásain

Lőfegyvereket, számszeríjakat, lőszereket és nyilakat foglalt le a rendőrség több házkutatás során Hargita és Maros megyében.

A Hargita megyei rendőrség sajtóosztálya szerint felmerült a gyanú, hogy egy homoródszentmártoni személy nem tarja be a fegyverekre és lőszerekre vonatkozó jogszabály előírásait. A nyomozók házkutatási parancsot kértek az 54 éves férfi három ingatlanára. Csütörtökön ugyanabban az időben két Hargita megyei és egy Maros megyei lakást kutattak át.

A rendőrök találtak két katonai revolvert, két sűrített levegős lőfegyvert, két számszeríjat, két célzókészüléket, 12 katonai töltényhüvelyt, 290 ólomlövedéket, 29 számszeríj nyilat, 31 pirotechnikai eszközt, és egy regisztrálatlan, engedély nélküli fémdetektort. A nyomozás során kiderült, hogy a férfinak nincs fegyvertartási engedélye.

A rendőrség a fegyverek és lőszerek rendjének áthágása, minősített csempészet és pirotechnikai eszközök engedély nélküli használata miatt indított nyomozást. Ezekért a bűncselekményekért akár 12 év börtönbüntetés is kiszabható – tájékoztatott a rendőrség.

Kapcsolódók

Kimaradt?