Jó hír a szülőknek és a kényszerszabadságon lévő alkalmazottaknak

Sürgősségi rendeletet fogad el csütörtöki ülésén a kormány azokról az intézkedésekről, amelyek a vészhelyzet idején is érvényben maradnak. Erről Curtea de Argeşen nyilatkozott hétfőn a miniszterelnök.

Ludovic Orban közlése szerint a gyermeküket felügyelő szülőknek járó fizetett szabadnapokról szóló rendelkezés érvényben marad a tanév lejártáig. Ezt is belefoglalják a csütörtökön napirendre kerülő sürgősségi kormányrendeletbe, amely tartalmazni fogja a vészhelyzet idején is érvényben maradó valamennyi intézkedést - magyarázta.

A miniszterelnök elmondta, hogy a kényszerszabadságra küldött személyeknek járó állami támogatást is folyósítani fogják "legalább június 1-ig". Szavai szerint minden attól függ, miként alakul a járvány a május 15-e és június elseje közötti két hétben, amikor a lazító intézkedések miatt a hatóságok már nem tudják annyira ellenőrzés alatt tartani a helyzetet. „A járvány terjedése ekkor már főleg az állampolgárok magatartásán fog múlni" - fogalmazott.

A kormányfő ugyanakkor felhívást intézett az állampolgárokhoz, hogy május 15-e után is tartsák be a hatóságok ajánlásait.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?