Havas táj fogadta reggel a Hargita megye hegyvidékein élőket

Hargita megye több pontján havazott szerdáról csütörtökre virradóra. A Bucsin-tetőn hókotrókat is bevetettek az út megtisztítása érdekében.

Bár hetek, hónapok óta várja az ország, hogy a hosszú aszályos időszakot követően újra csapadékhoz jussanak a szántóföldek, kaszálók, arra bizonyára kevesen számítottak, hogy május második hetében több helyen havazni fog.

Szerdáról csütörtökre virradóra Hargita megye hegyvidéki területeinek több pontjáról jelentettek havazást. A Parajdot Gyergyóalfaluval összekötő út legmagasabb pontjának hágóján, a Bucsin tetőn hóekék beavatkozására is szükség volt az út megtisztítása érdekében. A Madarasi Hargitán is egybefüggő hóréteg alakult ki a webkamerák elmúlt 24 órában rögzített felvételei szerint.

A Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) - előrejelzése szerint változékony időre számíthatunk, ezért sárga riasztás lesz érvényben szerda déltől csütörtök este 8 óráig Szatmár, Szilágy, Máramaros, Kolozs, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Hunyad, Brassó, Fehér és Szeben megyében is. Kedden 15 órától csütörtök 20 óráig esőre és vegyes csapadékra, illetve megerősödő szélre kell számítani az ország nagy részén. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 30 litert is négyzetméterenként.

Kapcsolódók

Kimaradt?