banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Enyhülés: hétfőtől bővül a 65 évnél idősebbek kijárási időkorlátja

A 65 év fölötti személyek reggel 7 és 11 óra között, illetve 19 és 22 óra között hagyhatják el lakhelyüket – jelentette be Klaus Johannis államfő hétfő kora délutáni televíziós beszédében, amelyen a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések fokozatos enyhítéseit ismertette.

„Tekintettel arra, hogy egyre melegebb lesz az idő, és a megállapított intervallumot is túlságosan rövidnek tartották, mától (hétfőtől - szerk. megj) kezdve, ugyancsak katonai rendelettel, ez az intervallum megváltozik. Tehát a 65 évesnél idősebb embereknek napi két időszak áll rendelkezésre: reggelenként 7 és 11, és este 7 és 10 között hagyhatják el lakhelyüket, akár vásárolni, akár egy kis mozgásra a ház körül” – mondta Johannis.

Az idős személyek ezekben az időközökben is csak indokolt esetekben – bevásárlás, gyógyszervásárlás, orvosi kezelés, alapvető testmozgás – miatt hagyhatják el otthonaikat, és lakhelyelhagyási nyilatkozatot kell kitölteniük s magukkal vinniük.

Az államelnök hétfőn megbeszélést tartott a COVID-19-cel kapcsolatos intézkedésekről. A találkozón részt vett Ludovic Orban miniszterelnök, Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, Marcel Vela belügyminiszter, Monica Anisie oktatási miniszter és Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelem vezetője.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Az idősek több időt tölthetnek kint | Fotó: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?