Raed Arafat: a vendéglők, bevásárlóközpontok május 15. után is zárva maradnak

A május 15-ei szükségállapot lejárta nem azt jelenti, hogy az élet visszatér a koronavírus-járvány előtti kerékvágásába – figyelmeztetett Raed Arafat belügyi államtitkár.

A szakember vasárnap este a Digi24 műsorában leszögezte: a korlátozások enyhítése fokozatos lesz, meglátása szerint például első körben a vendéglők és a mall típusú bevásárlóközpontok zárva maradnak. Senki ne számítson arra, hogy május 15-e után az élet visszatér a normális kerékvágásba, mert minden a vírus terjedésétől függ, valamint sok minden múlik az állampolgárok magatartásán is, nyomatékosított.

További példákat hozva Arafat megemlítette: május 15-e után a lakás elhagyásához nem lesz szükség saját felelősségre tett nyilatkozatra, azonban lehet, hogy 3 fősnél nagyobb csoportokban továbbra sem lehet az utcán tartózkodni. Emellett a parkok újranyithatnak, a játszóterek viszont nem, sorolta. 

Hangsúlyozta: május 15-éig mindenki köteles betartani a jelenlegi korlátozásokat. Mint ismert, Klaus Johannis államfő szerdán jelentette be, május 15. után eltörlik a kijárási tilalmat és a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott korlátozások jó részét, viszont a zárt nyilvános helyeken, például a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a védőmaszkok viselése.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?