Koronavírussal kapcsolatos útmutatót készítettek krónikus betegek számára

A krónikus betegek szervezeteinek országos szövetsége (COPAC) és a Román Epidemiológiai Társaság megjelentette a krónikus betegeknek szóló útmutatót, amelyben javaslatokat fogalmaznak meg az új koronavírussal való megfertőződés elkerülésére.

Az útmutatót dr. Doina Azoicăi, a Román Epidemiológiai Társaság elnöke állította össze – derül ki a hétfői közleményből. „A krónikus betegeknek van szükségük a legnagyobb védelemre és a legbiztosabb forrásokból származó információkra ebben az időszakban, hogy pontosan tudják, mit szabad és mit nem szabad tenniük. A szakembereknek és a páciensek érdekeit védő szervezeteknek együtt kell működniük, hogy a legpontosabb információkat juttassák el a pácienseknek” – idézi a közlemény a társaság elnökét.

Az útmutató egyszerűen megfogalmazott és hasznos információkat és ajánlásokat tartalmaz – mutatott rá Doina Azoicăi. „Minél szorosabbra akarjuk fűzni az együttműködést az általunk képviselt páciensekkel, segíteni akarjuk őket, hogy minél könnyebben átvészeljék ezt a nehéz időszakot. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindenki, akinek szüksége van segítségre a kezelésével kapcsolatban, írhat nekünk és mi megpróbálunk megoldást találni számukra” – írta Radu Gănescu, a COPAC elnöke. Az útmutatót itt lehet böngészni.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Doina Azoicăi, a Román Epidemiológiai Társaság elnöke | Fotó: ceascadecultura.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?