Arad megye: tömeges fertőzés a pécskai öregotthonban

Tizennégy személy megfertőződött a pécskai öregotthon bentlakói és alkalmazottai közül. Az Arad megyei prefektúra sajtószóvivője, Lucian Cozma szerint a közegészségügyi igazgatóság azt követően végezte el a koronavírus-teszteket a pécskai idősotthonban, hogy a közelmúltban elhunyt az intézményben három személy, és mindegyik esetében fennállt a fertőzés gyanúja.

Az otthon lakói és alkalmazottai közül 14 személynek lett pozitív a tesztje, a közlés szerint a közegészségügyi igazgatóság munkatársai péntek délelőtt kiszálltak a helyszínre, ahol mindenkivel személyesen közölté az eredményt, illetve járványtani vizsgálatot végeztek, majd elrendelték a szükséges intézkedéseket.

Antal Péter pécskai polgármester csütörtökön még azt közölte, hogy a városban hét igazolt esetről tudnak, akik közül kettőt gyógyultnak nyilvánítottak már. Akkor még nem derült ki az otthonban történt A közegészségügyi igazgatóság ígérete ellenére nem adott még tájékoztatást az ügyről.

Ehelyett Antal Péter pécskai polgármester péntek délután a Facebook-oldalán az aggodalmak eloszlatása végett azt írta, hogy az otthon alkalmazottai „már több hete 14 napos műszakokban dolgoznak, amely alatt nem hagyhatják el a központ épületét”, tehát minimális az esélye, hogy a lakossággal érintkezzenek.

 

Az otthon kilenc lakójánál és öt alkalmazottjánál mutatták ki a vírusfertőzést. Antal Péter szerint az önkormányzatnak nem alárendeltje az intézmény, de a polgármesteri hivatal mindenben együttműködik a hatóságokkal.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?