Újabb 14 koronavírus-fertőzött személy hunyt el az országban

Elérte az 541-et az elhunyt koronavírus-fertőzött személyek száma az országban, miután a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) újabb 14 halálesetet jelentett.

A legfiatalabb áldozat 30, a legidősebb 83 éves volt. Közülük 9-en Suceava megyeiek, egy személy Kolozs megyei, egy Vrancea megyei, egy Dâmbovița megyei, egy Botoșani megyei, egy másik pedig Mehedinți megyei. Három személy kivételével mindannyian más betegségekben is szenvedtek.

 

Nem volt krónikus betegsége a legfiatalabb, 30 éves áldozatnak: a Mehedinți megyei nő otthonában hunyt el április 18-án, és a GCS tájékoztatása szerint utólag, 21-én tesztelték koronavírusra, ami még aznap igazolta a fertőzést. 

Szintén otthon, április 17-én halt meg egy 51 éves Suceava megyei férfi is, és nem szenvedett más betegségben. 13-ától torokfájásra, légzési problémákra és levertségre panaszkodott, a GCS közleménye szerint otthonában Klacid gyógyszert szedett a tünetekre. Utólag, 18-án tesztelték, 23-án lett pozitív az eredmény. 

Egy 68 éves, szintén Suceava megyei férfi állapotát sem súlyosbították más betegségek, április 6-án került a megyei kórházba, 12-én tesztelték, másnapra lett pozitív az eredmény, és 20-án életét vesztette. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Címlapfotó forrása: IGSU)

Kapcsolódók

Kimaradt?