Várhatóan még hónapokig nem lehet majd több száz fős lagzikat tartani

Május 15-e után sem lehet majd több száz fős esküvőket szervezni - jelentette ki Marcel Vela belügyminiszter szerda esti videóüzenetében.

A tárcavezető a Facebookon-oldalán válaszolt a lakosság részéről beérkező kérdésekre. A nagyszámú vendéget feltételező esküvőkről azt mondta: valószínűnek tartja, hogy azokat még a május 15-e után várható lazítás után sem lehet megtartani, mert a koronavírus terjedése május közepén sem fog megszűnni.

„Nem adok most hivatalos választ önöknek, de nem hiszem, hogy május 15-én megszabadulunk a koronavírustól. Nincs szó arról, hogy május 15-én a vírus leáll, és tart egy szünetet. Továbbra is óvatosaknak kell lennünk, védenünk kell magunkat, maszkot viselnünk, kezet mosnunk, háromnál többen ne gyűljünk össze beszélgetni, tartsuk be a társadalmi távolságtartást. Egyes tevékenységek újraindulnak, de bizonyos feltételek mellett” - mondta Vela.

A több száz fős rendezvényekről, például az esküvőkről a belügyminiszter azt mondta: a házasságkötést meg lehet majd tartani, de csak szűk körben, és nyolcnál több ember valószínűleg csak augusztus végétől ünnepelhet együtt. Mindez a COVID-19-járvány következő periódusban történő alakulásától függ – tette hozzá.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(A nyitókép forrása: Adobe)

Kapcsolódók

Kimaradt?