Eljárást indított az ügyészség a rendőr által lelőtt férfi ügyében

Eljárást indított szerdán a bukaresti ügyészség abban az ügyben, amelynek során egy rendőr halálos sebet ejtett egy 37 éves agresszív férfin a főváros első kerületében – tájékoztat az ügyészség közleménye.

Az ügyészség és a rendőrség gyilkossági és kriminalisztikai csoportjának munkatársai helyszínelést tartottak, és kórbonctani vizsgálatot rendeltek el. Ugyanakkor kihallgattak több személyt, köztük a bevetésben részt vevő egység tagjait és több más szemtanút, illetve bekérték a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit. Az eddigi eredmények szerint az egyik rendőr rálőtt egy férfire, miután az nem engedelmeskedett a felszólításnak, és éles tárgyakkal felszerelve rájuk támadt – olvasható a közleményben.

A bukaresti rendőrség szerdán közölte, hogy hajnali négy óra körül érkezett egy riasztás a 112-es számra, miszerint a fővárosi első kerület egyik lakóházában egy férfi ruhátlanul, csupán alsóneműben, kezében éles tárgyakkal randalírozik az épület folyosóin és fenyegeti környezetét.

A férfi a helyszínre kiszálló rendfenntartókkal is agresszíven viselkedett, egyiküket megtámadta, majd a tömbház felső szintjére menekült. A rendőrök követték, ekkor ismét fenyegetni kezdte őket és rájuk támadt, ezért egyik rendőr szolgálati fegyverével rálőtt. A sérült férfit kórházba szállították, ahol életét vesztette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?