Kezdenek „visszaszivárogni” a szenátorok a parlamentbe

A szenátus plenáris ülést tart csütörtökön, amelyen szükkörű jelenlét lesz a teremben, és működőképes lesz a távszavazás – jelentette be szerdán, a házbizottság ülését követően Robert Cazanciuc, a felsőház ügyvivő elnöke.

Hangsúlyozta, a szenátorok készen állnak fokozatosan visszatérni dolgozni a parlamentbe. A szükségállapot kihirdetése óta most először tartott a házbizottság olyan ülést, amelyen a tagok fizikailag is jelen voltak az ülésteremben. A szükségállapot kezelésével kapcsolatos tervezetek voltak napirenden – mondta el Cazanciuc. „Csütörtökön szűk részvételű plénumot tartunk. Holnaptól készen állunk fokozatosan visszatérni a parlamentbe” – mondta a szenátusi elnök a köztévének adott nyilatkozatában.

A szenátoroknak és a képviselőknek is vissza kell térniük lassan-lassan „normális tevékenységükhöz”, természetesen a védelmi intézkedéseket szigorúan betartva, mert intézkedések meghozatalára van szükség a gazdaság újraindítása érdekében, mutatott rá. Cazanciuc elmondása szerint csütörtökön sor kerülhet a két ház házbizottságának együttes ülésére is, hogy a legsürgetőbb intézkedésekről döntsenek.

A jövő heti plenáris ülésen még több szenátor lesz majd fizikailag is jelen, szögezte le a szenátus elnöke.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Robert Cazanciuc | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?