Tízezer lejes bírságot kapott egy bukaresti polgármester a kijárási tilalom megsértése miatt

A kijárási tilalom megsértése miatt tízezer lejes pénzbírságot kapott Robert Negoiță, Bukarest 3. kerületének polgármestere, akit a keleti kereszténység húsvétvasárnapján egy parkban biciklizett.

A fővárosi elöljáró a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésül elrendelt kijárási tilalom ellenére kerékpárra pattant a barátnőjével együtt, és az egyik parkban karikáztak, amikor elkapták a járőrök. A polgármester az ide vágó katonai rendelet két pontját is megsértette: szabadidejében biciklizett, holott ezt a közlekedési eszközt a kijárási tilalom idején csak munkába járásra használhatják azok, akiknek nincs más járművük, továbbá egy parkba ment, ami szintén tilos, ráadásul a liget le is volt zárva.

Negoiță utóbb a Facebook-oldalán elismerte a vétséget, és elnézést kért a közvéleménytől. Mint írta: nem akart senkit sem megbántani azzal, hogy azt a látszatot keltse, rá nem vonatkoznak a szabályok, vagy semmibe veszi a járványügyi óvintézkedéseket.

A Hotnewsnak azt nyilatkozta a polgármester, hogy „munkalátogatásra ment a parkba és más beruházások állapotát is szemügyre vette”, s úgy gondolta, hogy barátnőjét is magával visz, most már azonban belátta, hogy „nem volt szerencsés összekötni a kellemeset a hasznossal”.

 

Rövid időn belül Negoiță a második választott közéleti szereplő, akit a kijárási tilalom megsértésén érnek tetten a rendőrök. a múlt héten Pásztor Sándort, a Bihar megyei önkormányzat RMDSZ-es elnökét kapták rajta sporthorgászat közben. A tanácselnök ötezer lejes pénzbüntetést kapott – ő ezenfelül ugyanekkora összeget átutalt „vezeklésként” egy segélyszervezet számlájára.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Níitókép: Robert Negoiță kerékpározás közben | Fotó: Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?