Megbírságolták a tiltás ellenére miséző kolozsvári ortodox papot

 

Megbírságolt a rendőrség egy kolozsvári ortodox papot, aki a tiltás ellenére megtartotta a nagypénteki szertartást a Monostor negyedi katedrálisban. A misére több tucatnyi hívő érkezett, derül ki abból a videóból, amit az USR kolozsvári képviselője, Emanuel Ungureanu tett közzé.

A papot szombaton jelzésértékű összeggel, 2000 lejjel bírságolták meg, amiért megszegte azt a katonai rendeletben rögzített előírást, hogy a járvány ideje alatt tilos hívek jelenlétében szertartást végezni a templomban. A rendőrség a Mediafax hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy azonosítani fogják a szertartáson résztvevő híveket is, és felelősségre vonják őket.

AȘA NU! Aceste imagini filmate aseară la Biserica Ortodoxă Sfântul Ioan Gură de Aur în Cartierul Mănăștur, strada Plopilor sunt INTERZISE în Noaptea de Înviere sau după Paște! Nu ar fi trebuit încălcate nici până acum regulile de distanțare de către nicio biserică, indiferent de cultul religios! 102 pacienți infectați cu Covid 19 sunt îngrijiți la această oră în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj! Am vorbit chiar astăzi cu managerul spitalului din linia întâi pe Transilvania în lupta anti Covid. Se simțea pe alocuri copleșit și nesusținut de alte spitale din Cluj-Napoca, cum ar fi Spitalul Municipal sau Recuperare. Personalul medico-sanitar începând de la: infirmiere, asistente, brancardieri, medici, biochimiști, medici de laborator, anatomopatologi, este copleșit, toată lumea face eforturi EROICE să salveze vieți. Nu zădărniciți munca lor, nu vă bateți joc! Vă redau imaginile filmate de o clujeancă ieri seară și în 5 aprilie și mesajul ei disperare către autoritățile din Cluj-Napoca. Am atras atenția de nenumărate ori că Poliția Locală din Cluj-Napoca nu își face datoria cum trebuie în contextul Covid 19, primăria Cluj se face că nu aude. ________________________________ From: ch t Sent: Friday, April 17, 2020 10:12 PM To: Emanuel Dumitru Ungureanu Subject: BOR incalca legislatia anti Covid19 cu suportul autorităților locale din Cluj-Napoca! Buna ziua, Pentru că în urmă cu aproximativ 2 săptămâni (în 05.04) am anunțat Poliția Locală care nu a făcut nimic (și am dat două telefoane, la primul s-au deplasat doar până acolo și atât) , consider că autorităților fie le este teamă, fie sunt complici la ce se întâmplă și nu vor face nimic în acest sens. Vă trimit video-urile, poate dvs reușiți să le atrageti atenția. Sau măcar dacă peste două săptămâni izbucnesc cazurile în Cluj, să se cunoască și cauzele. Eu mă simt neputincioasă în fața atitudinii acesteia de indiferență și iresponsabilitate. Este biserica Sf Ioan Gură de Aur de pe strada Porțile de Fier, din cart. Mănăștur /Plopilor. A trecut prin zonă Poliția azi(17.04.2020) în jur de ora 20.00, dar nu au oprit pentru verificări. Video-urile de la data de 05.04, respectiv cele de azi, le atașez în acest mail. Succes în tot ceea ce intreprindeți, apreciez efortul ! Cu stimă, T. C."

Közzétette: Emanuel Ungureanu - Deputat USR – 2020. április 18., szombat

A videofelvételt közzétevő politikus elmondta, hogy a kihágásról értesítette a kolozsvári ortodox érsekséget, és a rendőrségen is feljelentést tesz a monostori Aranyszájú Szent János templom papja ellen.

Hozzátette, arról értesült, hogy szombat reggel is mozgás volt a templom körül, és az arra járó rendőrök kezet fogtak és ölelkeztek a pappal. Vasárnap délelőtt Emanuel Ungureanu újabb felvételt tett közzé, amelyen látszik, amint hívek távoznak a templomból, amely előtt a csendőrség autója áll. Egy rendőr szóba is áll a pappal.

SFIDARE! În ciuda recomandărilor conducerii Arhiepiscopiei Clujului, a amenzii simbolice primite ieri, preotul de la Biserica Ortodoxă "Ioan Gură de Aur" din Cluj-Napoca a încălcat din nou legea astăzi, sub ochii îngăduitori ai Poliției și Jandarmeriei. https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23874042-coronavirus-cluj-preot-amendat-slujba.htm#.XptNienv8Ew.whatsapp Ne vom face bine, cu greu, probabil speranța și schimbarea profundă a societății va veni doar de la noua generație! Nu confundați credința adevărată cu bigotismul și habotnicia. Distanțarea fizică în vremuri de epidemie, salvează vieți!

Közzétette: Emanuel Ungureanu - Deputat USR – 2020. április 19., vasárnap
A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?