Koronavírus: ezeregy ebéddel készülnek az udvarhelyi vendéglátósok

Karitatív akcióra készülnek több hétvégén keresztül a székelyudvarhelyi vendéglátósok, melynek célja, hogy meleg ebédet biztosítsanak a jelenlegi járványhelyzetben az első vonalban dolgozók és a leginkább rászorulók számára.

Ezeregy meleg ebéd címszóval indítanak hétvégenként ismétlődő karitatív akciót a székelyudvarhelyi vendéglátósok, a kezdeményezéshez számos támogató és partner is csatlakozott. „Nehéz időket élünk: sokan az első vonalban dolgoznak a vírus megfékezése ellen, mások pedig a megszokottnál is nehezebb körülmények között próbálják átvészelni ezt az időszakot” – közölték az akció szervezői.

A kezdeményezés lényege, hogy hétvégenként meleg ebédet kapjanak a kórházi dolgozók, családorvosok, mentősök, rendőrök és más, első vonalban dolgozók, valamint olyan rászoruló családok és egyedül élő idősek, akiknek a mostani helyzetben a szokásosnál is nehezebb a mindennapi élet.

A karitatív akcióhoz csatlakozó vendéglátósok egymást váltva, több hétvégén át saját konyháikon készítik el a vasárnapi ezeregy adag meleg ebédet, amit az akcióhoz csatlakozó önkéntesek és partnerszervezetek segítségével juttatnak el a különböző helyszínekre. Az ételadagokat egyszerhasználatos tárolókban és evőeszközökkel szállítják, a higiéniai normák és távolságtartási szabályok szigorú betartása mellett.

Az első hétvégén, április 19-én, a Páva, a Pethő étterem és a Schwarz bisztró konyháján főznek összesen 1001 adag töltött káposztát, az alapanyagot pedig az Elan Trio Kft. és partnerei biztosítják.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?