Elutasították az MPP-elnök kérését Hargita megye határainak lezárására

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében kérte Marcel Vela belügyminiszterhez intézett beadványában Hargita megye határainak lezárását Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, de a hatóságok az MPP közleménye szerint „semmitmondó levéllel” válaszoltak.

Mezei április 2-án, az első Hargita megyei koronavírus-fertőzések beigazolódása előtt fordult a belügyminiszterhez, azt kérve, a hogy a tranzitforgalmat ne engedjék át a megyén, megőrizve „vírusmentes övezetnek” Hargitát. A beadványra a Szeben Megyei Közegészségügyi Igazgatóság válaszolt. „A központi hatóságok a Megyei Vészhelyzeti Bizottságoktól kapott tájékoztatás alapján felmérik és elemzik, amennyiben indokolt a helyi karanténok elrendelése” – idézte az MPP közleménye a választ. Mezei szerint a román állam „újra a lusta utat választotta”, elintézve az ügyet egy bürokratikus válasszal.

Az EMSZ társelnöke Ion Proca Hargita megyei prefektusnak és Borboly Csaba megyei tanácselnöknek is elküldte beadványát, s utóbbit felkérte, hogy „a továbbiakban képviselje a megyehatár lezárására vonatkozó kérést és a járványhelyzet megelőzésére törekedjen”.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?