FRISSÍTVE – Szijjártó: már a Battonya–Tornya határátkelőt is használhatják az ingázók

FRISSÍTVE: A Battonya–Tornya átkelőt is használhatják csütörtöktől a magyar–román határon az ingázók – közölte reggel Facebook-oldalán Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető felidézte, néhány nappal ezelőtt nyolc átkelőhelyen már megnyílt a lehetőség az ingázásra a magyar–román határon, a magyar és a román állampolgárok pedig csütörtöktől a Békés megyei Battonya és az Arad megyei Tornya közötti átkelőt is használhatják ingázás céljából.

„Egy újabb jó hír a határ menti közösségeknek, és újabb jó hír a gazdasági együttműködés szempontjából, hiszen Románia a negyedik legfontosabb exportpiacunk" – írta Szijjártó.

 

Korábban a koronavírus terjedésének lassítása érdekében a magyar és a román kormány is hozott a személyforgalom korlátozására vonatkozó szigorító intézkedéseket a határain. Szerdán arról cikkeztünk, hogy április 9-én hiába született megállapodás a korábban állandó nyitva tartással üzemelő, március 14-én lezárt Tornya–Battonya határátkelőhely újra nyitásáról, tegnapig nem történt meg.

FRISSÍTÉS: Ionuț Filip Matei, az Arad megyei határrendészet sajtószóvivője a Maszolnak megerősítette: csütörtök reggel hét órától a harminc kilométeres határsávban lakók, a szomszédos országban dolgozók vagy földet művelők használhatják a Tornya–Battonya határátkelőhelyet ingázás céljából. Személygépkocsikkal vagy mezőgazdasági gépekkel szabad átkelni.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép forrása: glsa.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?